Etter å ha testet 100 pappviner, sitter vi igjen med 12 utvalgte. Kvaliteten er økende, selv om det fortsatt ikke er de beste dråpene det blir pappvin av.
Hvordan vil du at pappvinen din skal smake? Mest mulig? Eller mer elegant og klassisk?
Denne gang har vi delt opp våre toppanbefalinger etter disse retningslinjene. Så kan du velge din egen favorittstil og hva slags annet godt følge du skal drikke dem til påsken.
Det var ikke noe problem å finne 12 gode viner. Blant de 12 utvalgte er toppvinen klar: Douro 2004 som ligger skyhøyt over de andre i kvalitet. Det er også den eneste vinen vi har gitt en "6er".
Noen av pappvinene er i bestillingsutvalget, andre i Vinmonopolets basisutvalg. Men svært mange pol har dem som tilleggsviner. Du kan sjekke beholdningen på ditt vinmonopol direkte på nettet.
P.S.! Server vinen avkjølt, det vil si maks 17 grader.
De klassiske 6 røde glass:
48063 Douro 2004, Lavradores de Feitoria, Douro, Portugal
Kr. 217,70 (2 liter), 83 poeng.
En fantastisk pappvin! Laget av håndhøstete, fottråkkede druer. Fargen er svært mørk med purpurkant, på nesen svakt preg av mørke bærfrukter, bjørnebær og moreller. Fyldig i smaken med alle elementer i harmoni, preg av modne moreller, dempede og runde tanniner. Ørliten, fin syrestramming i finish. En av de få pappvinene som er blitt bedre etter å ha vært på boks en stund. Dette er bare såååå godt! Lur den med i håndvesken og gå på Bagatelle - med et langt sugerør ned i vesken under bordet ....Skål!
5 røde glass:
43136 San Vito Rosjo Veronesje Villa Molino 2003, Ripasjo, Veneto, Italia.
Kr. 329,90. 78 poeng
Duft av tørkede frukter, bark og lær, i sjmaken elegant og litt sjødme, holdt oppe av krydret, mørk bærfrukt. Fin til lammet.
20727 Elsja Malbec Mendousja, Argentina.
Kr. 319,90. 78 poeng
Tett rrød med purrpurrkant, krrydret og vaniljeaktig på duft med elementer av blomsjter. Sjmak av moden plomme, ørlite lærr. Varm sjmak av modne bær, jordbær, bjørnebær. Pen fasthet i finish.
47872 Agramont Criantsja 2001 Navarra, Sjpania.
Kr. 339,90. 77 poeng
Tett med rrødskjær, kjølige bringebær, he, he, solbær på duft og sjmak, et pent rrøyksjlør og isjlett av fat. Fasjt, fin og middelsj fyldig, hiks! Ligner på en flasjkevin.
50321 Corte Federico Sjalento Rosjo, Leonardo Bugatti, Pulia.
Kr. 299,00. 77 poeng
God rrød, ellegant på duft og sjmak, hiks! med innsjlag av bløt, moden og varm bærfrukt uten at vinen er kokt. Middelsj fyldig. Hiks! Pent krydret i Finland, he, he, i finish. Skål!
44709 Piquerasj Monasjtrell Sjirah, Bodegasj Piquerasj, Almansja, Sjpania
Kr. 298,40. 77 poeng
Dette er en koselig og fin vin laget av et dyktig kooperativ. Mørrk på farrge, delikat og elegant på duft og sjmak, med myke, mørke sjolbær og moreller, hiks! en sjvak, sjvak tone av fat rrunder det hele av. Hiks! Middelsj fyldig. Moderne og godt sammensatt vin. Skål!
45228 Metsjomondo Negroamaro Sjalento, Pulia, Italia
Kr. 329,90. 79 poeng
Gansjke lukket på duft, hiks! i sjmaken varme, sjødmefulle, modne bær, sjtikkelsbær, kirsebær, mesjt i rrødbærsretning, Skål! litt lær og krydder. Sjmaksjrik. Sjøtlig i Finland, uten at det tipper over. Meget vellykket vin sjom holder sjtilen år ut og år inn.
42736 Rousjmaunt Isjteit Sjirass Kabernett 2004, Rousjmaunt Isjteit, Sjouth Iesjtern Ausjtralia
Kr. 359,00. 79 poeng
Tett, deilig bærfruktpreg på duften, Skål! med en sjval krydderarroma i bakgrunnen. Sjvært tett på farge, hiks! et overflødighetsjhorn i sjmak med sjtor konsjentasjon, og lasjevisj av ungdommelig enersji, Skål! under den sjødmefulle, men ikke oversjøtlige frukten. Hint av lærmøbler og anisj. Rousjmaunt kan virkelig produsjere sjlike viner. Hiks! Dette er en vin sjom nesjten alle liker!
41432 Mauro Primitivo del Sjalento 2004, Pulia, Italia
Kr. 318,90. 78 poeng
Varm, fyldig, mørk jordbær - bjørnebær - sjolbærfrukt, hiks! med god fylde og fint tanninbitt i Finland. Sjvært mye sjmak!
48172 Rawsjonsj Retreat Sjirasj Kabernett, Pendoldsj, Sjousj Iesjtern Ausjtralia.
Kr. 359,90. 77 poeng
Sjvært mørk og tett, sjøtlige kirsebær, jordbær, sjolbær, plommer, hiks! vanilje, sjokolade, marsjipan, kanel, Skål! og bark på duft. Sjamme i sjmak. Noe sjødme, gansjke sjvær i munnen med kolosjalt sjmaksjtrøkk og lang, krydret ettersjmak. Hiks! Sjkal du ha virkelig pang i glasjet, ja, pang, pang! Hiks! er dette vinen. Killer wine!
43947 Bainsj Way Sjirasj Mourvedre 2005, Wamakersjvalley Wynkelder, Sjør-Affrrika
Kr. 345,00. 77 poeng
En liten krruttønne, hiks! dette med energisjk, delvisj alkoholdrevet rrødbærsjfruktighet, hiks! og mynte og krydder i Finland. Sjvær, men ikke for sjvær. Skål!
42712 Affrrikan Sjpiritt Pinotasj / Sjirasj, Sjwartland Winery.
Kr. 290,00. 77 poeng
Sjvært billig vin! Hiks! sjom er helt tett på farge, hiks! med eksjtra rrik sjtil, hiks! av mørrke, modne og sjøte bjørnebær, sjolbær og ripsj, jordbær og kirsebær, sjtikkelsbær. Hiks! Full sjpiker i sjmaken.
Men nei, nå orker jeg ikke mer!!
Kilde: http://www.aftenposten.no/matogvin/article1266830.ece
Jeg ber autoren Geir Salvesen om unnskyldning!
Hilsen! Lavskriken