Papp til påsken

Dette er tenkt for kommunikasjon mellom nordmenn og norgesentusiaster. Det skal også tjene til språkopplæring og fordypning av norskkunnskaper. Innlegg på norsk er ikke bare tillatt, men til og med ønsket!

Papp til påsken

Beitragvon Lavskriken » So, 16. Apr 2006, 13:24

Etter å ha testet 100 pappviner, sitter vi igjen med 12 utvalgte. Kvaliteten er økende, selv om det fortsatt ikke er de beste dråpene det blir pappvin av.

Hvordan vil du at pappvinen din skal smake? Mest mulig? Eller mer elegant og klassisk?

Denne gang har vi delt opp våre toppanbefalinger etter disse retningslinjene. Så kan du velge din egen favorittstil og hva slags annet godt følge du skal drikke dem til påsken.

Det var ikke noe problem å finne 12 gode viner. Blant de 12 utvalgte er toppvinen klar: Douro 2004 som ligger skyhøyt over de andre i kvalitet. Det er også den eneste vinen vi har gitt en "6er".

Noen av pappvinene er i bestillingsutvalget, andre i Vinmonopolets basisutvalg. Men svært mange pol har dem som tilleggsviner. Du kan sjekke beholdningen på ditt vinmonopol direkte på nettet.

P.S.! Server vinen avkjølt, det vil si maks 17 grader.

De klassiske 6 røde glass:

48063 Douro 2004, Lavradores de Feitoria, Douro, Portugal
Kr. 217,70 (2 liter), 83 poeng.
En fantastisk pappvin! Laget av håndhøstete, fottråkkede druer. Fargen er svært mørk med purpurkant, på nesen svakt preg av mørke bærfrukter, bjørnebær og moreller. Fyldig i smaken med alle elementer i harmoni, preg av modne moreller, dempede og runde tanniner. Ørliten, fin syrestramming i finish. En av de få pappvinene som er blitt bedre etter å ha vært på boks en stund. Dette er bare såååå godt! Lur den med i håndvesken og gå på Bagatelle - med et langt sugerør ned i vesken under bordet ....Skål!

5 røde glass:

43136 San Vito Rosjo Veronesje Villa Molino 2003, Ripasjo, Veneto, Italia.
Kr. 329,90. 78 poeng
Duft av tørkede frukter, bark og lær, i sjmaken elegant og litt sjødme, holdt oppe av krydret, mørk bærfrukt. Fin til lammet.

20727 Elsja Malbec Mendousja, Argentina.
Kr. 319,90. 78 poeng
Tett rrød med purrpurrkant, krrydret og vaniljeaktig på duft med elementer av blomsjter. Sjmak av moden plomme, ørlite lærr. Varm sjmak av modne bær, jordbær, bjørnebær. Pen fasthet i finish.

47872 Agramont Criantsja 2001 Navarra, Sjpania.
Kr. 339,90. 77 poeng
Tett med rrødskjær, kjølige bringebær, he, he, solbær på duft og sjmak, et pent rrøyksjlør og isjlett av fat. Fasjt, fin og middelsj fyldig, hiks! Ligner på en flasjkevin.

50321 Corte Federico Sjalento Rosjo, Leonardo Bugatti, Pulia.
Kr. 299,00. 77 poeng
God rrød, ellegant på duft og sjmak, hiks! med innsjlag av bløt, moden og varm bærfrukt uten at vinen er kokt. Middelsj fyldig. Hiks! Pent krydret i Finland, he, he, i finish. Skål!

44709 Piquerasj Monasjtrell Sjirah, Bodegasj Piquerasj, Almansja, Sjpania
Kr. 298,40. 77 poeng
Dette er en koselig og fin vin laget av et dyktig kooperativ. Mørrk på farrge, delikat og elegant på duft og sjmak, med myke, mørke sjolbær og moreller, hiks! en sjvak, sjvak tone av fat rrunder det hele av. Hiks! Middelsj fyldig. Moderne og godt sammensatt vin. Skål!

45228 Metsjomondo Negroamaro Sjalento, Pulia, Italia
Kr. 329,90. 79 poeng
Gansjke lukket på duft, hiks! i sjmaken varme, sjødmefulle, modne bær, sjtikkelsbær, kirsebær, mesjt i rrødbærsretning, Skål! litt lær og krydder. Sjmaksjrik. Sjøtlig i Finland, uten at det tipper over. Meget vellykket vin sjom holder sjtilen år ut og år inn.

42736 Rousjmaunt Isjteit Sjirass Kabernett 2004, Rousjmaunt Isjteit, Sjouth Iesjtern Ausjtralia
Kr. 359,00. 79 poeng
Tett, deilig bærfruktpreg på duften, Skål! med en sjval krydderarroma i bakgrunnen. Sjvært tett på farge, hiks! et overflødighetsjhorn i sjmak med sjtor konsjentasjon, og lasjevisj av ungdommelig enersji, Skål! under den sjødmefulle, men ikke oversjøtlige frukten. Hint av lærmøbler og anisj. Rousjmaunt kan virkelig produsjere sjlike viner. Hiks! Dette er en vin sjom nesjten alle liker!

41432 Mauro Primitivo del Sjalento 2004, Pulia, Italia
Kr. 318,90. 78 poeng
Varm, fyldig, mørk jordbær - bjørnebær - sjolbærfrukt, hiks! med god fylde og fint tanninbitt i Finland. Sjvært mye sjmak!

48172 Rawsjonsj Retreat Sjirasj Kabernett, Pendoldsj, Sjousj Iesjtern Ausjtralia.
Kr. 359,90. 77 poeng
Sjvært mørk og tett, sjøtlige kirsebær, jordbær, sjolbær, plommer, hiks! vanilje, sjokolade, marsjipan, kanel, Skål! og bark på duft. Sjamme i sjmak. Noe sjødme, gansjke sjvær i munnen med kolosjalt sjmaksjtrøkk og lang, krydret ettersjmak. Hiks! Sjkal du ha virkelig pang i glasjet, ja, pang, pang! Hiks! er dette vinen. Killer wine!

43947 Bainsj Way Sjirasj Mourvedre 2005, Wamakersjvalley Wynkelder, Sjør-Affrrika
Kr. 345,00. 77 poeng
En liten krruttønne, hiks! dette med energisjk, delvisj alkoholdrevet rrødbærsjfruktighet, hiks! og mynte og krydder i Finland. Sjvær, men ikke for sjvær. Skål!

42712 Affrrikan Sjpiritt Pinotasj / Sjirasj, Sjwartland Winery.
Kr. 290,00. 77 poeng
Sjvært billig vin! Hiks! sjom er helt tett på farge, hiks! med eksjtra rrik sjtil, hiks! av mørrke, modne og sjøte bjørnebær, sjolbær og ripsj, jordbær og kirsebær, sjtikkelsbær. Hiks! Full sjpiker i sjmaken.

Men nei, nå orker jeg ikke mer!!

Kilde: http://www.aftenposten.no/matogvin/article1266830.ece

Jeg ber autoren Geir Salvesen om unnskyldning!

Hilsen! Lavskriken
Lavskriken
NF-Stammbesucher
NF-Stammbesucher
 
Beiträge: 155
Registriert: So, 28. Aug 2005, 12:04
Wohnort: Backnang

Re: Papp til påsken

Beitragvon Doris » So, 16. Apr 2006, 19:25

Skål ! :prost:
Jeg har desverre vakt i nesten hele påske :cry: .... ingen pappvin for meg!
Edru påskehilsen til Tyskland
Doris
Doris
NF-Mitglied
NF-Mitglied
 
Beiträge: 876
Registriert: Fr, 23. Aug 2002, 16:15
Wohnort: Mo i Rana

Re: Papp til påsken

Beitragvon Lavskriken » So, 16. Apr 2006, 22:05

Hei, Doris!

Hjertelig takk for påskehilsen!

Jeg har likeså vært på vakt hele Langfredagen. Følte meg litt sliten hele lørdag etterpå. Og jeg drakk heller ikke pappvin til påsken. Ville jeg drikke vin, så ville jeg foretrekke tysk flaskevin. Men da har jeg svært sjelden bruk for!

Hilsen! Lavskriken
Lavskriken
NF-Stammbesucher
NF-Stammbesucher
 
Beiträge: 155
Registriert: So, 28. Aug 2005, 12:04
Wohnort: Backnang

Re: Papp til påsken

Beitragvon Frøken Ur » Mo, 17. Apr 2006, 12:19

Lavskriken hat geschrieben:Ville jeg drikke vin, så ville jeg foretrekke tysk flaskevin.

Me lager den sjølv hjemme, det er visstnok ikkje tysk flaskevin, men veldig deilig eplevin. :mrgreen:
Frøken Ur
NF-Stammbesucher
NF-Stammbesucher
 
Beiträge: 621
Registriert: Sa, 03. Dez 2005, 22:49

Re: Papp til påsken

Beitragvon Doris » Mo, 17. Apr 2006, 13:57

Hei,
jeg er veldig glad i et glass god rødvin: med god mat, levende lys, innholdsrike samtaler med venner....da er vinen prikken på i-en :D
Men jeg foretrekker også flaskevin framfor pappvin.
Har forresten også begynt å lage vin selv etter at vi flyttet til norge. Min favoritt er plommevin :D .... smaker godt om sommeren til grillmat.
Fortsatt god påske!
Doris
Doris
NF-Mitglied
NF-Mitglied
 
Beiträge: 876
Registriert: Fr, 23. Aug 2002, 16:15
Wohnort: Mo i Rana

Re: Papp til påsken

Beitragvon Frøken Ur » Sa, 29. Apr 2006, 15:13

Får eg då ha oppskriften/ fremgangsmåten din? (gjerne via epost) 8)
Frøken Ur
NF-Stammbesucher
NF-Stammbesucher
 
Beiträge: 621
Registriert: Sa, 03. Dez 2005, 22:49

Re: Papp til påsken

Beitragvon Doris » Mo, 01. Mai 2006, 13:31

Hei Frøken Ur,
jeg kan ikke så mye om vinlaging :oops: - derfor gjør jeg det ganske enkelt sånn at jeg kjøper en pakke med alt som trengs hos Europris. Den inneholder konsentrat og fire poser med forskjellige pulver og en veiledning ( ganske nøye oppskrift faktisk) hvordan man skal gjøre det.
Når du pleier å lage eplevin selv er du jo allerede ekspert og har sikkert alt av utstyr : to ballonger, vinlås, hevert... Hvis ikke selger Europris også det.
For en erfaren " vinprodusent" høres det ganske primitivt ut men resultatet smaker faktisk ganske bra, i hvert fall som lett vin til grillmat på balkongen en varm sommerkveld.
Hilsen til Hordaland
Doris
Doris
NF-Mitglied
NF-Mitglied
 
Beiträge: 876
Registriert: Fr, 23. Aug 2002, 16:15
Wohnort: Mo i Rana

Re: Papp til påsken

Beitragvon Frøken Ur » Fr, 05. Mai 2006, 15:38

Hei Doris,
Doris hat geschrieben:Når du pleier å lage eplevin selv er du jo allerede ekspert og har sikkert alt av utstyr : to ballonger, vinlås, hevert... Hvis ikke selger Europris også det.

Me har en sånn stor plastflaske som inneholder 20l, og den fyller me på med eplesaft, tilsetter gjær og en viss mengde druesukker og det er alt. Flasken avlastes med et tynt rør med innebygd filter. Etter ca. 3 veker blir hele greia filtrert og får tilsatt litt fersk eplesaft for å opprettholde co2-dannelsen. Alkoholinnholdet ligger omtrent på 8-9%, og den smaker utmerket (ihvertfall hvis du er glad i sur vin) :lol:

For en erfaren " vinprodusent" høres det ganske primitivt ut men resultatet smaker faktisk ganske bra, i hvert fall som lett vin til grillmat på balkongen en varm sommerkveld.

Eg skal prøve det neste gongen me kjem forbi Europris.
Og nå drar me ut på en skikkelig fisketur, her er det nesten vindstille og ute har me 24 varmegrader :wink:

Helsing til Mo i Rana!
Frøken Ur
NF-Stammbesucher
NF-Stammbesucher
 
Beiträge: 621
Registriert: Sa, 03. Dez 2005, 22:49


Zurück zu Forum på norsk

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 1 Gast